Головна Новини України Ракетний удар РФ по Одесі: кількість жертв зросла

Ракетний удар РФ по Одесі: кількість жертв зросла

by Max

Кількість загиблих та постраждалих внаслідок російського ракетного удару по Одесі зросла, повідомила у телеграмі Державна служба з надзвичайних ситуацій.

«Унаслідок ворожого ракетного удару по місті Одеса загинули 17 осіб, з яких один рятувальник. Постраждало 73 людини, з яких 9 – співробітники ДСНС», – йдеться у повідомленні.

Роботи тривають.

Натомість генеральний прокурор Андрій Костін повідомив, що станом на 17:00 вже відомо про 19 загиблих та 73 постраждалих внаслідок російських ракетних атак. Серед жертв та постраждалих — місцеві мешканці, медики, співробітники ДСНС.

Раніше було відомо про 16 загиблих та 55 постраждалих.

15 березня внаслідок російського ракетного удару по Одесі було пошкоджено цивільну інфраструктуру. За даними ДСНС, на місці влучання виникла пожежа. Рятувальники прибули на місце удару РФ. Згодом російська армія завдала повторного ракетного удару. Місцева влада повідомляла, що внаслідок ракетного удару загинули 14 людей, серед яких місцеві жителі, медик та рятувальник. Ще 46 людей, в тому числі семеро співробітників ДСНС, зазнали поранень.

Сили оборони півдня повідомили, що РФ застосувала для удару по Одесі балістичні ракети «Іскандер-М». Військові уточнили, що внаслідок атаки зруйнована триповерхова будівля рекреаційного об’єкта, пошкоджені щонайменше 10 приватних будинків, станція техобслуговування, газопровід низького тиску, авто швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Російські військові регулярно атакують Одещину, застосовуючи, як правило, ударні дрони та ракети. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Новини по темі