Головна Новини України Зеленський присвоїв звання Героя України Буданову

Зеленський присвоїв звання Героя України Буданову

by Max

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України начальнику Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирилу Буданову. Відповідний указ №57/2024 від 8 лютого опублікований на сайті президента.

Також указом №56/2024 звання Героя України присвоєно підполковнику В’ячеславу Агеєву.

В указах йдеться, що звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» присвоєне «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові».

Главою ГУР Міноборони Кирило Буданов став 5 серпня 2020 року указом президента України Володимира Зеленського. З весни 2014 року брав участь у бойових діях на сході України. Був тяжко поранений. З 2018 року перебував на спеціальній роботі, а з 2020-го обіймав посаду заступника директора департаменту Служби зовнішньої розвідки України.

У 2021 році Буданову було присвоєно звання бригадного генерала, а 3 квітня 2022 року – генерал-майора. Серед інших нагород Буданова: повний кавалер ордена «За мужність», «Хрест бойових заслуг», «Учасник АТО», «За військову звитягу», «Захиснику Вітчизни».

Новини по темі